Single luck

El Descanso 2012, Sauvignon Blanc Single Vineyard, Casablanca Valley, Chili.

Witte Primeur

Beaujolais leek het monopolie te hebben, Italiaanse novello schoot onder de Franse d(r)uiven door twee weken eerder in november uit te komen en nu is daar ook nog een Oostenrijker die de aanval heeft ingezet. Een witte nota bene...

De lekkerste wijn bij gegrilde broccoli met rode peper en knoflook

Een om de maand wisselend driekoppig proefpanel kiest voor mijn wekelijkse rubriek in Het Parool de beste wijn bij een populair gerecht. Deze keer bestond het panel uit Steef Cuijpers (48) acteur/radiopresentator/kok, Frits Berends (58), kok Societé Wunderbar. en ondergetekende. Proeven geschiedt blind. De drie hoogst scorende wijnen komen in de krant. En op mijn site. In deze editie was het de beurt aan gegrilde broccoli met rode peper en knoflook.

IJskastlichtje springt op groen

Voor deze rode Feudo di Santa Tresa 2012 van Ekoplaza

Sympathy for the devil

Braunewell Spätburgunder 2011 'Teufelspad'.

De grondbeginselen van de Elzas

Bott-Geyl Riesling 2011 'Les Éléments'.

'Give Greek a Chance'

De nummer 1 uit de Syrah du Monde 2013 competitie blijkt een Griek die 423 wijnen uit 28 landen achter zich liet.

Rode Libanon

Eerlijk is eerlijk, bij ‘rode Libanon’ is de eerste associatie niet meteen ‘wijn’. Toch tiert de druif er ook welig. En deze fungeert niet louter als basismateriaal voor niemendalletjes in de plaatselijke herbergen.

De lekkerste wijn bij Hollandse garnalen met zeekraal

Een om de maand wisselend driekoppig proefpanel kiest voor mijn wekelijkse rubriek in Het Parool de beste wijn bij een populair gerecht.

Spar in Slovenië

Rebula, een druif die aan de andere kant van de grens van Slovenië,

Roken moet mogen

Sauska Furmint 2011, Tokaj, Hongarije.

De Hyland komt niet van boven maar from Down Under.

Ja hoor, daar is de Hyland.

Blaye gezichten

Dankzij Château Cap Saint-Martin 2011 uit Blaye-Côtes de Bordeaux.

Waar wachten we op?

Matsu ‘El Recio’ 2010. Spaans rood uit Toro, voorzien van een achteretiket met Japanse karakters. 'Matsu'. Betekent 'wachten'. Waarop?

De lekkerste wijn bij vegetarische pizza

Een om de maand wisselend driekoppig proefpanel kiest voor mijn wekelijkse rubriek in Het Parool de beste wijn bij een populair gerecht. Deze keer bestond de jury uit Barbara Barend, hoofdredacteur Helden, Pieter Smits, eigenaar/sommelier van restaurant Rijsel in Amsterdam en ondergetekende. Proeven geschiedt blind. De drie hoogst scorende wijnen komen in de krant. En op mijn site. Deze week was het de beurt aan vegetarische pizza

Nu bij Aldi: een hele boom voor maar € 3,29

Cabernet Sauvignon 2012 uit het Chileense Central Valley: El Árbol. De boom.

Spaanse woesteling bij Lidl

‘Een uur voor drinken decanteren’ luidt de aanbeveling. Maar ik zou het een dag van tevoren doen.

Fürstelijk wit

Als Oostenrijk- en Duitsland-specialist Imperial ook elders gaat shoppen moet het wel bijzonder zijn.

 Blijf op de hoogte